ofibowen

Bemutatkozás

Rendkívüli ajándék az ember számára, ha túl az ötödik X-en új távlatok nyílnak az életében, hála Istennek, nekem ez megadatott. Sorsfordító döntésnek bizonyult részemről, hogy 2011. februárjában jelentkeztem Bowen alkalmazó képzésre.

Hogyan jutottam erre az elhatározásra?

Egy életmód magazinban olvastam a rövidke hírt, hogy megalakult a Magyar Bowen Egyesület. A technika tömör leírása nagyon megragadta a figyelmemet, és felhívtam az ott megadott telefonszámot, hogy sok betegségtől szenvedő, és rengeteg fájdalomcsillapítón élő idős szüleim számára Bowen alkalmazót keressek. Bízva abban, hogy ezzel a különleges, kíméletes módszerrel a gyógyszerek mennyiségét csökkentve, életminőség javulást lehetne elérni. Kiderült, nemhogy lakóhelyemen (Kiskunhalason), de a környéken sincs Bowen alkalmazó, csak Budapesten van néhány képzett szakember. Így a mozgásukban már erősen korlátozott szüleimet sajnos nem tudtam eljuttatni Bowen kezelésre.

Bíztatást kaptam azonban az MBE koordinátorától: semmi akadálya annak, hogy én is elvégezzem ezt a képzést. Számomra akkor ez az ötlet eléggé irreálisnak tűnt, de mindig is nyitott voltam az alternatív, természetes gyógyító eljárásokra, és valahol mélyen mégis visszhangra talált bennem ez a gondolat, vissza-visszatért. Vonzott, egyre jobban.

Megérezve a változás, a fejlődés lehetőségét, megért bennem az elhatározás.

Elementáris erővel hatott rám az első Bowen kurzus. Először is rádöbbentett, hogy mennyire nem ismerem önmagam, a saját testem, ami persze fájó szembesülés volt - a szó szoros értelmében is. Megnyugtató bizalmat keltett bennem a módszer holisztikus szemlélete, hogy egységben vizsgálja az Embert, és nem szedi szét alkotóelemekre. Igen meggyőző volt a saját testemen megtapasztalni, hogy valóban működik. Fantasztikusan élveztem minden pillanatát.

Mire az alapkurzusok végére értünk, már biztos voltam benne, hogy eredeti elképzelésemmel ellentétben nem csak családon belül akarom hasznosítani, ekkorra már tudtam, hogy olyan ritka kincs került a birtokomba, amely attól gyarapodik, ha minél több emberrel megosztom. Ennek érdekében eddigi életem során soha nem tapasztalt szenvedéllyel vetettem magam a tanulásba. Eddigi életutamban is voltak határozott váltások; textilvegyipari, pedagógusi és közgazdasági végzettségem van, ezeken a területeken dolgoztam.

Elvégeztem a GYEMSZI ETI keretein belül az egészségügyi és a természetgyógyász modult, majd 2013. júniusában alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képesítést szereztem.

Azóta is folyamatosan képzem magam, nagyon fontosnak érzem, hogy minél több tapasztalatra, tudásra, egyre szélesebb látókörre tegyek szert.

Köszönöm mesteremnek Liebe Györgynek a megértését, a sok megerősítést, amellyel hitet adott; hálás vagyok, hogy a tanítványa lehetek.

Elhívatottá tett, hogy Magyarországon elsők között végezhettem el a Bowen alkalmazó képzést. Kötelességemnek érzem tenni azért, hogy hazánkban is egyre többen megismerjék és megtapasztalják áldásos hatását. Hálás vagyok, hogy ezt tehetem.

Örülök, hogy elindultam ezen az úton, új célok, új inspirációk töltik ki az életem. Szeretettel tudom szolgálni, segíteni az embereket életük betegségekkel, lelki gyötrelmekkel terhelt időszakában. Megindítóan csodálatos érzés része lenni a folyamatnak, amikor a reménytelenség bizakodássá, majd a gyógyulásba vetett hitté válik; amikor évtizedes fájdalom enyhül, majd megszűnik; amikor hosszú, eredménytelen várakozás után mégis megfogan egy új élet.

Hiszem, hogy az egészségtudatos emberek körében mind szélesebb réteg igényli a természetes és kíméletes alternatív gyógymódokat, amelyeknek egyre inkább helye van az akadémikus orvoslás mellett, mind a megelőzésben, mind a rehabilitációban.

Az elmúlt három évben szenvedélyesen megszerettem a Bowen technikát.

Szeretem érezni, ahogy a kezem alatt oldódik az izmok fájó feszessége.

Szeretem látni, ahogy enyhül az emberek arcán a ráncok szigorúsága.

Szeretem érezni az energia végtelen áramlását, ahogy kisimítja a lélek gyűrődéseit.

Szeretek Bowen alkalmazó lenni.

Szakmai vizsgáim, továbbképzéseim

 • Bowtech és szélütés – Robin Wood (MBE, 2018.)
 • Eltérő korai fejlődésmenet I-II.– Bóta Ildikó (MBE, 2017.)
 • Test- Tudat és Bowen – Anne Schubert / Margaret Spicer (MBE, 2016.)
 • Megérteni Bowen fogásokat – John Wilks (MBE, 2015.)
 • Bowen Modul 10 - Haladó (2015. április 29.)
 • Kinesio Tape haladó tanfolyam (Oriolus-Med, 2014. október)
 • Bowen Modul 9 (MBE, 2013. október)
 • Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta szakmai vizsga (GYEMSZ ETI, 2013. június)
 • Testolvasás kurzus (MBE, 2012.október)
 • Természetgyógyász- és egészségügyi modul (GYEMSZ ETI, 2012. szeptember)
 • Bowen Modul 8 (MBE, 2012. március)
 • Magyar Bowen Egyesületi tagság (2012.)
 • Bowen Modul 7 BOWEN ALAPVIZSGA (2011. szeptember 14.)
Jelen oldal üzemeltetője a jogvédett tartalmakat, ezen belül, de nem kizárólagosan a Bowen® és a Bowtech® logót és megjelölést a BTAA, és a BTAE, illetve ezen szervezetek magyarországi képviselőjének engedélyével használja.