ofibowen

Gyakorlati tudnivalók

bowen kezelés

Hogyan történik egy Bowen kezelés?

A kezelés a test meghatározott pontjain történő, precízen elvégzett, lágy kötőszöveti fogások sorozatából áll. Ezt el lehet végezni a bőrön vagy könnyű ruházaton keresztül is.

A kezelt személy a kezelés ideje alatt passzívan, a lehető legkényelmesebb helyzetben a hasán, illetve a hátán fekszik, a kezelés kiegészülhet ülő vagy álló helyzetben végzett fogásokkal is.

Az első kezelés alkalmával állapotfelmérés is történik, ahol figyelembe veszem a test aktuális állapotát, rugalmasságát, diszharmóniáit, mozgásképét, megbeszéljük az esetleges emocionális problémákat. Fontos szempont, hogy milyen műtétekre került sor korábban, milyen gyógyszeres és egyéb kezelések vannak folyamatban, hogy volt-e balesete, sportol-e, illetve milyen jellegű munkát végez.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

Általánosan egy ideális kezelés 15 és 45 perc között történik, a szükséges fogásoktól és az egyéni reakcióktól függően.

Hány kezelés szükséges?

Általában 2-6 kezelést szoktam ajánlani. Gyakran előfordul, hogy egyetlen kezelés jelentős állapotjavulást eredményez, a megerősítő második kezelést, ebben az esetben is javaslom, mivel két egymást követő kezelés ajánlott a test számára az egyensúly helyreállítására, és az újonnan kapott információk tartós rögzítésére. Hosszú ideje fennálló, krónikus esetekben minimum 4-6 kezelésre lehet szükség. A kezelések 5-10 naponként ismételhetők.

Kinek ajánlott?

A Bowtech alkalmas bárki kezelésére, az újszülöttektől kezdve a gyermekeken, várandós mamákon, az élsportolókon át az öregekig, az akut és krónikus betegekig.

Egészséges embereknél kiváló relaxáló hatásának köszönhetően épp úgy alkalmas a napi stressz feldolgozására, ellazulásra, mint bármely fizikai, vagy lelki diszharmónia oldására, az egészség megőrzésére.

bowen kezelés 2

Mire figyeljen Bowen kezelés után?

  • A kezelést követően tegyen legalább 10 perces sétát, ez segít integrálni, beépíteni a kezelés eredményeként fellépő változásokat!
  • A kezelés napján ne üljön egyhuzamban fél óránál tovább, ha ez nehezen megoldható, álljon fel mégis és tegyen pár lépést!
  • A Bowen-kezelést követő napokban tartózkodjon más terápiák, kezelések alkalmazásától (masszázs, akupunktúra, fizioterápia, kiropraktika stb)!
  • Figyeljen arra, hogy ne terhelje féloldalasan a testét.
  • Ne szaunázzon, és ne tegye ki testét huzamosabb ideig forró vagy hideg víznek! (24óra)
  • A kezelés napján tartózkodjon a megerőltető fizikai terheléstől, aktív sportolástól, hagyva időt így a testben beindított önregenerálódásnak!
  • Fogyasszon elegendő folyadékot! Lehetőleg tiszta vizet, óránként 1 pohárral.
  • Végezze rendszeresen el a feladott gyakorlatokat, ezekkel is segítve a kezelések hatékonyságát!
  • A kezeléseket követően változó reakciókat tapasztalhat, pl. izomláz és vándorfájdalmak, szimptómák fölerősödése, erőteljesebb méregtelenítési folyamatok, fáradtság - ilyenkor pihenjen! - vagy szokatlan nagy energia. Ezek nem kóros tünetek, ettől nem kell megijedni, bármilyen kérdése van, forduljon bizalommal Bowen alkalmazójához.
  • Figyelje meg közérzetét és reakcióit! Ha lehet jegyezze fel ezeket, és tájékoztassa Bowen alkalmazóját a következő kezelés alkalmával.
Jelen oldal üzemeltetője a jogvédett tartalmakat, ezen belül, de nem kizárólagosan a Bowen® és a Bowtech® logót és megjelölést a BTAA, és a BTAE, illetve ezen szervezetek magyarországi képviselőjének engedélyével használja.