ofibowen

Visszajelzések, tapasztalatok

Toldi Marika, 56 éves, Kecskemét

Néhány előzmény: gyerekkorom óta vannak mozgásszervi problémáim Veleszületett rendellenesség, egyik oldali kötött csípőízület, lúdtalp. Ezekből eredően, a helytelen testtartás, a test két oldalának helytelen terhelése miatt keletkeztek egyéb deformitások is: bokaízületi szalag megnyúlása, sarkantyú, a gerinc lumbális szakaszán kitüremkedés.

Különösen fizikai terhelésre nagyfokú fájdalmaim voltak. Megfigyelhető volt még, hogy fokozott lelki terhelés és stressz esetén is felerősödtek a fájdalmak. Éjszakai alvásom már nem volt pihentető, hiszen már csak hanyatt fekve volt a legkevesebb fájdalmam. Bár már ebben a helyzetben sem tudtam nyújtott lábakkal feküdni, mert feszült a csípőm, ami fájdalmat generált.

Öt évvel ezelőtt nagyon mély magánéleti válságon mentem át, ami természetesen kihatott a fizikai állapotomra is. 2011-ben egy nagyon ritka betegség – tüdő szarkoidózis ( immun betegség) – alakult ki nálam, melyet erős szteroid kúrával tudtak az orvosok gyógyítani. Ez először injekció kúrát jelentett, majd öt hónapig tartó gyógyszeres kezelést. Sajnálatos módon a szteroid a csontok, az izmok, ízületek állapotát jelentősen megrongálta, és ettől az időponttól a fájdalmaim szinte állandósultak.

Több alternatív gyógymódot kipróbáltam – kiropraktika, gyógymasszázs, Atlasz terápia – melyek eredményeztek is némi javulást, de a fájdalmak csak nem szűntek meg. Már ott tartottam, hogy talán műtétre szánom el magam, ha az segít a problémán. Felkerestem egy ortopéd orvost, aki közölte velem a jó hírt, hogy csípő protézist csak annak építenek be, akinek a csípőízület el van kopva, és nálam ez nem áll fenn, tehát műtét nem lehetséges. Ennek nagyon örültem, hiszen úgy gondolom, hogy, ha a test bármely részét műtéti beavatkozással felborítják, idegeket, ereket vágnak, akkor már a testben lévő keringési rendszerek soha nem lesznek olyanok, mint műtét előtt.

Ilyen előzmények után találkoztam a Bowen technikával, amire egy barátnőm hívta fel a figyelmemet. Ő a televízióban látott erről egy műsort. Ekkor kerestem fel Ibolyát.

Az első kezelés utáni sétán, mintha mázsás súlyok olvadtak volna le a lábamról.

A javasolt első kezelés sorozat után már lényegesen jobban éreztem magam, csökkentek a fájdalmaim, és beindultak a testemben a pozitív folyamatok. Természetesen a problémám előrehaladottsága miatt több sorozatra volt szükség, ahhoz, hogy tartós eredményt lehessen elérni.

Ma már nincsenek tartós fájdalmaim, bármelyik oldalamon tudok feküdni, és hanyattfekvésben is ki tudom nyújtani a lábaimat. Az éjszakai pihenésem teljesen biztosított azáltal, hogy megszabadultam a fájdalmaktól. Természetesen azóta is , ha valamilyen problémám jelentkezik ismétlő kezelést veszek fel, és máris jól érzem magam.

Köszönöm a Sorsnak, hogy megismerhettem ezt a technikát, és köszönöm Neked Ibolya a sok segítséget, és a barátságot!

Nagyon jó szívvel ajánlom a Bowen technikát mindenkinek, aki gyógyszerek és műtétek nélkül szeretne gyógyulni, hiszen úgy gondolom, hogy az emberi szervezet egy csodálatosan megalkotott hangszer, csupán rajtunk múlik hogyan és meddig játszunk rajta.

H. János, 62 éves nyugdíjas

Második gerincműtétem 2009. decemberében volt. A 2010-es év  a rehabilitációval telt el - fizikoterápia, gyógytorna, úszás, séta, kerékpározás. Év végére felgyógyultam.

2013 nyarán egy elesés következtében megrándult a derekam és fájni kezdett. A fájás a bal lábamba lesugárzott. Irány a rheumatológia. Rövid vizsgálat, majd fizikoterápia, gyógytorna, úszás, séta, kerékpározás. Két esetben csontkovácshoz is elmentem kezelésre. Valamit javult az állapotom, de messze nem volt mondható gyógyulásnak.

MRI vizsgálat következett: „Az L V. – S I. rés dorsalisan jelentősen beszűkült, itt a discus ugyancsak degenerált, caudálisan baloldalon foraminálisan jelentősen előboltosul, paramediálisan keskeny alapon mind cranialis, mind caudalis irányba herniálódott.”

Ekkor ajánlották ismerősök, hogy menjek el Bowen kezelésre.

Ibolya az első alkalommal felmérte az állapotom, megnézte a kórházi zárójelentéseimet, majd megbeszéltük a kezelés menetét. Minden kezelés után éreztem javulást az állapotomon. Fájdalmam csökkent, járásom kezdett normalizálódni. Előtte egész idő alatt a bal lábamra bicegtem! Ez fokozatosan megszűnt.

Jelenleg szüneteltetjük a kezeléseket, azonban az általa ajánlott tornát naponta elvégzem. Napi kb. egy órát sétálok fájdalom, fáradtság és bicegés nélkül. De, hogy biztos legyek az állapotomban visszamentem a műtétet végző klinikára, ahol a gerincemen ismét MRI vizsgálatot végeztek. A felvételek jelentős gyógyulást mutattak a sérült gerincemen. A kialakult gerincsérv szinte teljesen felszívódott. Megnyugtattak, hogy a műtétet nem kell végezni. :)
Kell ennél több?

Köszönöm Ibolya!!!

Cs. Kitti, 28 éves

A barátnőm látta meg a Bowen technika szórólapját a gyerekorvosi rendelő várójában, Ő ajánlotta, hogy ezt a módszert ki kellene próbálnom.

Már lassan három éve szeretnénk kisbabát a párommal, de sajnos eddig nem jött össze. Orvosilag mind a ketten ki vagyunk vizsgálva, és rendben van minden. Nálam sajnos menstruációs zavarok vannak, mióta nem szedem a fogamzásgátlót, konkrétan nincs menstruációm lassan három éve. Persze a magas hormontartalmú gyógyszerek segítenek, és még pluszt is kapok tőlük – 10 kg súlytöbblet formájában, és pattanásos bőrt.

Sajnos az orvosaim nem tudtak magyarázatot adni a problémámra, mivel minden eredményem negatív (sajnos a terhességi teszt is :( ).

Mivel én egyáltalán nem hiszek/HITTEM az ilyen „hókuszpókuszban” nem is igazán akartam elmenni, - főleg miután egy híres nőgyógyász hónapokig kísérletezett velem, havi 70-100 eFt-os gyógynövénykúrákkal, ami semmi eredményt nem hozott, sőt még talán rosszabb lett a helyzet. Mivel már kezdtem teljesen feladni, hogy természetes úton megfoganjon a babánk, hagytam magam rábeszélni a barátnőmnek, és kértem időpontot Bowen kezelésre.

Első alkalom után el sem tudtam képzelni, hogy egy kis masszírozás-nyomkodás fog segíteni rajtam, de eltelt egy-két nap és mások jegyezték meg, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb vagyok. Ez minden kezelés után egyre feltűnőbb és tapasztalható volt számomra is. Ami azonban hihetetlen a mai napig, életemben először 28 napra megjött a menstruációm minden gyógyszer, gyógynövény, csodaszer nélkül.

A csoda azonban az 5. alkalom után ért: pozitív terhességi teszt!

Ma már 13. hetes állapotos vagyok. Mindketten jól vagyunk. Köszönet érte Ibolyának és a Bowennek!

Számomra Ibolya nem csak, mint szakember kiváló, hanem mint ember is. Sok pozitívum árad belőle, amit képes másokra is átsugározni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen én a Bowen-babámat köszönhetem neki. :)

Ihász Noémi, Kiskunhalas

11 éves kislányomnak nagyfokú gerincferdülése van, bordapúppal. Hallottam a Bowen technikáról és gondoltam kipróbáljuk, és megkerestem Ibolyát.

Nagyon szimpatikus volt, és tetszett a hozzáállása is. Már az első kezelés hatására megjött a kislányom étvágya, energikusabb lett, terhelhetőbb, és kevésbé volt fáradékony. A kezelések hatására kisebb lett a bordapúpja és a gerince is kicsit egyenesedett. Ibolya megerősített abban, hogy szükség van célirányos, speciális gyógytornára pl. Schroth terápiára is.

Már alig várjuk, hogy megint mehessünk! Köszönjük az eddigi segítségét!

Wolf Adri, 41 éves

Több, mint 10 éve fennálló panaszként zsibbadt a jobb kezem, főként az ujjaim, például: hosszantartó autóvezetésnél, kerékpározásnál, festésnél az ecsetet fogva, vagy ha egy gombot varrtam fel kézzel. 2012-ben odáig fajult a dolog, hogy egy tál burgonyát nem tudtam már felaprítani (kiesett a kés a kezemből), és a 20 km-es autóvezetést is alig bírtam.

Elmentem ortopéd sebészhez, aki megállapította az alagút szindrómát, és tájékoztatott, hogy ez műtéttel javítható csak. Ezt én el szerettem volna kerülni.

Ezután próbáltam ki a BOWEN kezelést, és már az első alkalom után jelentős javulást éreztem. A kezelést kiegészítendő gyógytorna javaslatot is kaptam, amelyet igyekszem gyakorolni. Azóta évente egy-egy rövidebb kezelést kérek, és ezzel úgy érzem, teljesen elkerülhetem a kés alá fekvést.

Az utóbbi években a menzeszem három hetes ciklusokkal jelentkezett, erős hasi görcsökkel. A célirányos Bowen kezelés hatására normalizálódott a ciklus ideje, illetve a hasi görcsök minimálisra csökkentek, gyógyszert nem kell már erre szednem.

Mindenkinek csak ajánlani tudom jó szívvel ezt a terápiát. A célzott terület kezelésekor „mellékhatásként” kapunk egy általános regeneráló, nyugtató hatást.

A lányom pici korától kezdve lúdtalpas (édesapja és az apai nagymamája is lúdtalpas). Gyógytornára járt, az valamennyit javított, de nem lett tökéletes a lábboltozata.

Megörültem, amikor meghallottam, hogy a Bowen-kezelés ezen is tud segíteni. Az egyes kezelések végén speciális kötözést is kapott, amely segítette a lábboltozat tartását. A lányom 15 évesen kapott Bowen-kezelést a lúdtalpára, még éppen javított rajta a kezelés, de vélhetően kisebb korban még látványosabb a hatása.

Tibor, 33 éves

Egy hirdetésben olvastam először a Bowenről és miután utána olvastam az interneten a módszernek, érdekelni kezdett. Egy olyan időszakon voltam túl, ami eléggé kimerítette az idegrendszeremet és valahogy nem tudtam visszakerülni a régi „kerékvágásba”. Ezen akartam segíteni és ez volt az ok, amiért felkerestem Ibolyát.

Már az első alkalommal szimpatikus volt számomra mind Ibolya, mind a hely, ahol a kezelés történik. Az első kezelés előtt pontosan megbeszéltük, hogy mi az oka az ittlétemnek, valamint én is feltehettem a felmerülő kérdéseimet. A kezelések fájdalommentesek és Ibolya nagyon körültekintő minden egyes mozdulattal kapcsolatban.

A 2. kezelés után kezdtem érezni a változást, ami egész egyszerűen annyiban volt érezhető, hogy az állandó feszültség érzése eltűnt, ismét jókat tudok aludni és a munkám során a „kiélezett szituációkban”, a stresszesebb napok után is megmarad az egyensúly.

Rokolyáné Judit, Kiskunhalas

11 éves nagyfiam múlt év vége felé egyre gyakrabban panaszkodott, hogy fáj a bal térde. Aktívan sportol, és nagy igénybevételnek van kitéve. Gondoltam én naivan, hogy gyorsan nő és ez okozza a fájdalmát. Akkor estem kétségbe amikor, sportban már nem bírt teljesíteni úgy, ahogy kellett volna, nem tudott rendesen futni, guggolni, mert egyre jobban fájt a térde. A kerékpározásról már nem is beszélve.

A körzeti orvosunktól beutalót kaptunk az ortopédiára, ahol tapasztalati vizsgálattal megerőltetést állapítottak meg, és fájdalomcsillapító tapaszt kaptunk, illetve torna alóli felmentést. A tapasz elfogyott, de a fájdalom sajnos nem múlt el, nem is enyhült.

Ekkor beszélgettünk Ibolyával, - aki egyébként a szomszédunk - és elmeséltem neki a fiam térdfájós történetét. Ibolya beszélt nekem a Bowen technikáról, ami fölkeltette az érdeklődésem, tetszett, hogy nem volt erőszakos, rám bízta, hogy kipróbáljuk-e. Amit elmondott, az meggyőző volt. Úgy éreztem veszteni valónk nincs, hisz semmi kötelezettséggel nem jár.

Az első kezelés alkalmával Ibolya megnézte a fiam mozgását, testtartását, amiből kiderült, hogy jelentős aszimmetria figyelhető meg a testén, befelé dőlnek a bokái - főleg a bal- és a talpi boltozat megsüllyedt. Lehetséges, hogy ez a folyamat már három évvel ezelőtti balesetekor kezdődött, amikor eltört a könyöke, ami terhelésre, azóta is érzékeny és ezért igyekszik kímélni.

A kezelés fájdalommentes és kellemes érzés volt a fiam számára. Emellett tornagyakorlatokat is mutatott Ibolya, amiket rendszeresen végezni kell. Két kezelést követően jelentősen enyhült a fájdalom, majd fokozatosan megszűnt. Közben újra kezdte a sportolást, mégpedig teljes erőbedobással.

Ibolyánál márciusban voltunk – május végén országos tájékozódási futóversenyre jutott el a fiam. Örülünk, hogy kedvére sportolhat, nem gátolja ebben semmi fájdalom.

Az eddigi rossz mintákból kialakult hanyag testtartáson még „dogozunk”, megfelelő tornagyakorlatokkal, további Bowen kezelésekkel. Számomra fontos, és megnyugtató, hogy szívesen megy hozzá a fiam, sőt várja, hogy mikor mehet újra. Például egyik reggel a vállát tapogatva azt mondja, „Anya, úgy gondolom, át kellene menni Ibolya nénihez, mert elfeküdtem a vállam”.

Nagyon köszönjük ezt Ibolyának!

Jelen oldal üzemeltetője a jogvédett tartalmakat, ezen belül, de nem kizárólagosan a Bowen® és a Bowtech® logót és megjelölést a BTAA, és a BTAE, illetve ezen szervezetek magyarországi képviselőjének engedélyével használja.